Retrorallyt 2017

Retrorallyt 5 Aug 2017


Femte augusti genomfördes årets Retrorally. Till rallyt var 80 fordon anmälda varav 2 anmälda i damklassen, 15 i nyttoklassen och övriga i allmänna klassen. Av dessa 80 ekipage var 20 anmälda till Conours de charme. 80 fordon är max vad vi kan hantera, så att i år hade vi kö för de som ville delta men inte hade hunnit få en plats.


Det stora antalet nyttofordon kan till vis del förklaras av att det dagarna innan Retrorallyt genomfördes en internationell träff för tunga fordon i Boden. Vid den träffen deltog ekipage från Sverige, Finland och Norge.
Internationella träffen för tunga fordon avslutades med deltagande i Retrorallyt för de som ville.

I år hade vi sedvanligt deltagande från Finland i den allmänna klassen men även Norge representerande med två fordon.

Redan halv nio började uppställningsområdet vid Ruter Retro Café på A8 fyllas. Fika serverades. Efter första start kl 10 gick färden upp mot Gunnarsbyn-Niemisel med ett uppskattat lunchuppehåll vid Sörbyns turism och konferens. Därefter vände rallyt för målgång vid Ruter Retro Café. Längst rallysträckans ca 10 mil genomfördes ett antal teoretiska och praktiska tävlingsmoment. Vid årets utslagsfråga skulle man gissa hur långt ett snöre var, med svar i antal centimeter


Efter målgången serverades fika och det förrättades prisutdelning.


Totalvinnare i Retrorallyt 2017 blev Helena Christensen och vinnare i Concours de charme blev Jonas Törnqvist

 


Klicka på bilden så blir den större.

 

Copyright © All Rights Reserved