Motorhistoriska dagen 2018

Copyright © All Rights Reserved


Motorhistoriska dagen 2018


Den 6 juni på Motorhistoriska Dagen var det många medlemmar från Motorentusiasterna i Norr som trotsade den kalla, gråmulna sommarmorgonen för en bilutflykt till Storforsen.


Efter avfärd från Retro Caféet tog vi ut riktningen mot vårt delmål på vägen som var badplatsen i Pålträsk. Väl där tog vi en färdfika inför vår fortsatta resa mot Storforsen. Förutom terrassen på badplatsen kom gamla campingbord, campingstolar och termosar från svunna tider till användning denna dag. Det var som sagt var ganska kylslaget ute så kaffet värmde extra gott och stärkte oss inför den fortsatta resan mot målet för dagen.


Väl framme i Storforsen gavs tid för att fritt vandra och se sig omkring. En del besökte kyrkan på plats medan andra begav sig ut för att se hur vårfloden kastade sig utför den våldsamma och mäktiga forsen. Därefter intog vi lunch på Hotell Storforsen. Vi måste ha varit rejält hungriga för maten tog slut. Det verkade som att köket levererade det dom hade av allehanda rätter. Det blev med andra ord en klart blandad kulinarisk måltid. Efter mat, kaffe och en trevlig stund hade vi fri körning hemåt. Våra gamla härliga veteranfordon hade återigen tjänat oss och tillsammans fick vi en fin och minnesvärd dag.

/Hans Ström