Big Moppe Meet 2017

Copyright © All Rights Reserved

Big Moppe Meet 2017


Att i början av september få sätta på sig skinnjackan, handskar, hjälmen samt kicka igång moppen för att bege sig Ruter Retro café är en skön känsla.

Den tredje september genomfördes klubbens traditionsenliga Moppe Big Meet. Att årets moppeträff sammanföll med 50-årsjubileét av högertrafikomläggningen gjorde ju inte saken sämre. Träffen inleddes med sedvanlig
uppställning bakom Ruter Retro café.


Innan kortegen genomfördes en lagom svår och väl dirigerad (av Mats) övning i att gå från vänstertrafik till
högertrafik. Med facit i hand var det nog bra att vi genomförde denna övning där vi gjorde den och inte bland övriga trafikanter, men vi tog i alla fall tillfället i akt att celebrera jubilaren.

Därefter körde deltagarna i kortege genom Boden med ett stopp med uppställning utanför 43:an, därefter vidare färd mot slutmålet Ruter Retro café för dragracing och korvgrillning.


Dragracingen vid Moppe Big Meet innebär att man tävlar två och två över en sträcka på 40,2 meter, vinnaren går vidare till nästa heat och till slut är endast segraren kvar. Starten sker genom s.k Le Mans-start, vilken innebär att den tävlande startar 10 meter bakom mopeden, springer fram och startar mopeden. Först över mållinjen vinner heatet.

Vinnare i dragracingen blev Robert Lidström från Piteå och vinnare i People Choice blev vår egen Jan Kjerrulf

 

 

Klicka på bilden så blir den större.