Kalender 2017

 

Motorentusiasternas

Kalender 2017

 

 

 

 

Ett preliminärt axplock av kommande aktiviteter under 2017 hittar du här, egna och andras.

Aktuella aktiviteter syns i föreningens grupp/arrangemang på Facebook men senaste nytt om vad som är på gång får du alltid när du kommer till våra veckoträffar.

 

Föreningen har möte i klubblokalen på tisdagar 18.00 under vinterhalvåret, sommartid träffas vi på baksidan av härliga Ruter Retrocafé tisdagkvällar om vädret tillåter.

 

 

Boden Cruising 2017 - i år med Kalle Moraeus - är genomfört med beröm till Motorentusiasterna i Norr som ställde upp som funktionärer trots grått väder.

I år blev fordonsutställningen som engångsföretéelse förlagd till F21 och den nationella flygdagen, rena turen då hemmaplanen Kvarnängen sannolikt blivit en gyttjepöl detta regnmättade år.

Rutt 616 kördes i kortege sträckan Luleå-Boden och finbilsparaden samt partyt efteråt var i Boden precis som vanligt. Stefan Gunnarsson tillsammans med Soul preachers och folkkäre gästartisten Kalle Moraeus levererade högklassiga klassiker långt in på natten!

 

Besökare? Officiella besöksstatistiken från F21 var närmare 30 000 personer och bland besökarna sägs SÄPO, flygvapenchefen, försvarsministern samt ÖB ha setts. Flera höjdare i en fin Cadillac iaf. Vi såg P51 Mustang, DC3, J29, J35, J37, JAS, F18, TP84 etc och en ännu mer imponerande samling i bilväg med fantastisk bredd.

Det blev ett av de större arrangemangen och kanske den största fordonsträffen sett till antalet besökare någonsin norr om dalälven, fråga gärna efter eventuella reportage hos dagspressen...

 

Bilder finns - bl.a fantastiskt fina på bybergfoto.pixieset.com - och ni som inte orkade komma på arret kan ju stå i skämshörnan ett tag :-)

 

"Mats Moppe Big Meet" - Motorentusiasternas årliga event är avgjort för 2017. Även detta år samlades vi vid retrocaféet för det berömda "Tillförlitlighetstestet med LeMans-start". Vi firade minnet av högertrafikomläggningen, körde en rejäl uppvisningsrunda kring Boden och därefter sållades agnarna från vetet och en viss Puch blev snabbaste moppen i stan - vi säger med respekt grattis till vinnaren!

(och tack för körven!)

 

Tisdagar 18.00 - Föreningens fikakväll OBS tisdagar OBS tisdagar OBS

 

24/10 Kattögerallyt - mörkermys med motorentusiaster!

 

Fundera gärna på aktiviteter du skulle vilja vara med om att genomföra eller ta del av, lämna gärna skriftliga förslag till styrelsen eller i förslagslådan på Retrocaféet A8.